Grönsaksbuljong

  • 2 morötter, halverade
  • 1 selleristjälk, skuren
  • ½ fänkål
  • 1 stor gul lök, hackad
  • 1 zucchini, skuren
  • ½ kålrot, tärnad
  • 1 msk olivolja
  • Salt och peppar
  • 1 ½ l vatten
  • 1 lagerblad
  • 1 msk färska örter eller 1 tsk torkade
  1. Värm ugnen till 175 °C.
  2. Gnid in grönsakerna och svampen i olivolja, salta och peppra och rosta i ugnen tills de mjuknat och fått en djup gyllenbrun färg, 30–40 minuter. Vänd dem då och då.
  3. Skrapa ner grönsakerna ordentligt från plåten i en stor gryta och fyll på med vatten.
  4. Tillsätt lagerblad och örter och koka upp.
  5. Låt puttra cirka 1 timme.
  6. Låt buljongen svalna innan du silar av grönsakerna.

Lämna ett svar