Äta enligt Chakran

Rotchakrat: röd färg, grundande, balans, förmåga att känna sig hemma var man än är

Ät gärna mat som växer i jorden såsom rödbetor, kålrot, palsternacka. Ät gärna kött, men också röda frukter och bär såsom jordgubbar, granatäpple, hallon, tomater och röda äpplen.

Sakralchakrat: orange färg, står för vår sexualitet och vår kreativitet

Sök dig till mat med orange färg för att stimulera ditt sakralchakra. Gärna morot, mango, apelsin, persika, passionsfukt, pumpa och melon. För matigare alternativ välj sötpotatis och kryddor som gurkmeja och curry, dessa kryddor är speciellt bra för att få sitt sakralchakra i balans. Ät också mandel.

Solarplexuschakrat: gul färg, självförtroende, självkänsla och egenmakt

Njut av vacker gul mat såsom ananas, banan, squash, gul paprika, men också solrosfrön och valnötter. Drick ljummet vatten med pressad citron i för att väcka upp din digestion på morgonen. Krydda din mat med ingefära eller använd det till en kopp kvällsté.

Hjärtchakrat: grön färg, självkärlek och förmåga att uttrycka kärlek och känslor

Allting som är grönt är bra för hjärtchakrat! Här finns det mycket att välja bland, spenat, grönkål, salladskål, sockerärtor – allting som passar i en sallad helt enkelt. Tillsätt avokado, broccoli, selleri eller zucchini till måltider eller ta en kiwi till mellanmål. Unna dig kryddor som koriander, basilika, salvia och timjan. Mynta passar dessutom perfekt som té.

Halschakrat: turkos/blå färg, förmåga att kommunicera och uttrycka sig, tala sin sanning

För att kunna förmedla din sanning, uttrycka dig och det du står för, se till att du får i dig mycket vätska. Vatten är nästan alltid det bästa valet men också färskpressad juice och örtteer (undvik läsk och drycker med mycket socker). Alger och frukter som får igång salivkörtlarna är att föredra, exempelvis citron, lime, syrliga äpplen, men också olika sorters druvor och fikon.

Tredje ögat: indigo/mörklila färg, intuition och fantasi

Här kan du frossa i mörka bär som blåbär, svarta vinbär, blåbär och vindruvor. Ät gärna också plommon, aubergine, rödkål och använd lavendel som smaksättning i maträtter. Torka gärna lavendel, sätt i en tygpåse och placera under huvudkudden. Perfekt för att lugna kroppen och motverka huvudvärk.

Kronchakrat: violett/ljuslila färg, andlighet, det högre medvetandet

Eftersom detta chakra anses vara utanför kroppen så finns det inget sätt att balansera det genom mat. Här handlar det istället om att bli medveten om vad det är man tillför till sin kropp. Fyll kroppen med näringsrik mat, vitaminer och mineraler. Köp bra råvaror, ekologiskt och med hänsyn till miljön. Ät så naturligt som möjligt, det vill säga. undvik högt processad mat (färdigmat) och ät gärna mycket färska grönsaker och frukter. Laga mat med kärlek och tacksamhet, vilket är nyckeln till att balansera alla sina chakran. Solljus, syre och att vara ute i naturen ger kroppen energi. .


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar