Avstå mjölken

Många svenskar tror att mjölk är ett livsviktigt näringsmedel. Men skattebetalarna ska inte subventionera en dryck som kan leda till både benskörhet och för tidig död.

Mjölk är inte livsviktig för människor, tvärtom presenteras varningar för att mjölk orsakar för tidig död och att mjölken ironiskt nog inte ger starka utan svaga ben samtidigt som många lider av laktos- och mjölkallergi. Allt fler inser också det märkliga i att konsumera en dryck avsedd för en annan art. Nedan följer några kortare punkter varför du skall avstå mjölken:

  • Mjölken minskar nivåerna av järn hos barn, och bidrar även till förlust av essentiella fettsyror och vitamin E.
  • Mjölken innehåller ett protein vid namn kasein som används för att göra klister och kan orsaka inflammation i den mjuka vävnaden. Dessa vävnader hittas i halsen, näsgången och bihålorna. Om dessa blir inflammerade kan barnet drabbas av andningssvårigheter.
  • Konsumtion av komjölk och mjölkprodukter har kopplats till en rad olika sjukdomar, inklusive diabetes, multipel skleros, hjärtsjukdom, Crohns sjukdom, irritabel tarm, och till och med grå starr.
  • Komjölk innehåller abnormala nivåer av antibiotika som kommer från den konstgjorda aveln av kor. Denna antibiotika bidrar till tillväxten av bakterier som är mer resistenta mot antibiotika och därför svårare att bekämpa när de väl kommer in i kroppen, framförallt för personer som lider av allvarliga sjukdomar.
  • Mjölk innehåller höga halter av fett, vilket kan höja kolesterolnivåerna och riskera blockering av artärer, framförallt hos unga människor.
  • Komjölk är specifikt framtagen för kors matsmältningssystem. När människor konsumerar komjölk får de i sig komponenter som stör deras matsmältning och blockerar absorptionen av näringsämnen från dieten.
  • Konsumtionen av mjölk har kopplats till de flesta fall av allergier eller känsligheter. Man har demonstrerat påverkan på beteende, sömn och koncentration, och den kan till och med orsaka enures (sängvätning).
  • Diverse studier har funnit att komjölk är associerad med prostatacancer hos män, framförallt om de konsumerar tre glas om dagen. När det kommer till kvinnor kan risken för äggstockscancer vara så hög som 66%.
  • På grund av kasein producerar komjölk histaminer och sedan slem. Av denna anledning är konsumtion av mjölk och mjölkprodukter associerad med astma.

Note: Från studien som publicerats i American Journal of Epidemology


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar