Grönkålssoppa

  • 500 gr grönkål (fryst eller finhackad färsk)
  • 1 liter vatten
  • 2,5 dl kokosmjölk
  • 1 vitlöksklyfta
  • 1 gul lök
  • 2 morötter
  • 2 msk hackad persilja
  • kokosolja
  • salt och peppar
  1. Finhacka löken och bryn i kokosolja tillsammans med den pressade vitlöken. Den ska inte få färg utan bara bli glansig.
  2. Häll över vatten och kokosmjölk. Låt koka upp och sänk värmen något.
  3. Lägg i grönkålen och låt småkoka ca 20 min.
  4. Riv morötterna och ha i soppan tillsammans med persiljan.
  5. Låt småkoka vidare och smaka sedan av med salt och peppar.
  6. Använd en stavmixer och mixa soppan för att få bort lökbitarna.
  7. Smaka av.
  8. Ju längre soppan får småkoka, desto mer avtar kokossmaken.
  9. Servera med kokta ägghalvor

Lämna ett svar