Apple håller event

Som vi skrev om igår, så håller ju Apple en utvecklarkonferens i juni, men redan i mars skall de hålla sitt halvårsvisa event. Denna gång blir det inte ett event i vanlig bemärkelse, där de visar upp ett par nya produkter, nya versioner och nämner uppdateringar av mjukvara, utan detta är ett event vänt mot skolmiljö.

Eventuellt får vi se:

En ny Ipad 9,7 tum, en produkt som med sitt låga pris kan vara intressant för utbildningssektorn.

En ny Macbook Air. Denna produkt har ryktats om sedan januari, och kan med ett lågt pris även den vara intressant för skolor och studenter.

IOS 11.3 är troligt att vi får se, möjligen med ramverket Classkit som enligt 9 to 5 Mac dök upp i en nylig beta-version av IOS.

En ny Apple Pencil. Äpplet ser ut att vara ritat med en Pencil. Å andra sidan fungerar inte Apple Pencil inte med Ipad 9,7 tum, vilket kan tala emot detta.

Airpower. Inte direkt utbildningsrelaterat, men det är dags för denna produkt att lanseras (våren 2018 ör det sagt) och ett Apple-event är ett bra tillfälle för det.

Ytterligare ett bevis på att mässan inte är helt vanlig, är att den skall hållas i Chicago och inte Cupertino, Kalifornien, som det brukar.

Tidpunkt för eventet är: 27 mars klockan 19:00, svensk tid.

Lämna ett svar