Hällregn och magi på Ullevi

Året var 1982, den 5 maj, då 42 548 supportrar befann sig på Ullevi för att beskåda när IFK Göteborg skulle möta Hamburg i Uefa-cupfinal. Regnet fullkomligt öste ner, som om himlens alla änglar grät och de gjorde nog även supportrar när både Tommy Holmgren och Torbjörn Nilsson blev brutalt nedsparkade för att få stopp på IFKs framfart och spelskicklighet. Det såg ut att bli mållöst och när tre minuter återstod låg helvetets mantel över publiken som visade sin besvikelse genom att började gå hem. Då kommer Thord Holmgren fri från ingenstans och slår med bredsidan in bollen! Resultatet slutade 1-0 och de sista minuterna stod hela publiken upp, hoppande och bara skrek, kämpa Blåvitt!!! Inte ens ett hellregn kunde stoppa IFK Göteborg, arbetarnas och stadens lag.

Den känslan och stoltheten som innifnner sig när spelarna kämpar oavsett väder och motstånd och när supportrar står upp för sitt lag, inte bara i medgång utan ännumera styrka och sammanhållning i motgång. När bara några minuter återstod var det många som lämnade arenan, men när målet kom rusade tillbaka och hejade på. välkommen tillbaka, men nästa gång det händer att matchen ser ut att sluta oavgjort eller med förlust, kom då ihåg att bollen är rund och vad som helst kan hända. Och visa att du är en kämpe som aldrig viker ner sig, utan står kvar med flaggan i topp tills slutsignalen gått. Historia skrivs hela tiden, här och nu, och vem vill i efterhand ha missat dessa magiska ögonblick som för många känns overkligt, och magi har och kommer att hända igen, frågan är bara var och när. Jag kommer att vara där, kommer du?

Lämna ett svar