Smärta i muskler och leder

Jag har extremt ont i mina ben och efter en löprunda går det knappt att sova. Söker hela tiden förbättringar och nya lösningar både inom mig själv och bland bättre vetande och finner mig vara i definitionen inte fullt biokemiskt frisk, vilket betyder att kroppen skall fungera på ett perfekt och balanserat sätt.

Det sägs kunna bero på kroppens konstruktion, felaktigt löpsteg, tränar på fel underlag eller fel typ av löparskor. Och som möjligt kan lindras och behandlas genom kyla, stretching/sträcka ut de nedre benmusklerna, stödstrumpor, vila eller variera träning med ex. Simning och cykling, att inte ha får lång vila mellan träningar, träna balans, yoga och styrka.

Det finns även ett antal kosttillskott som marknadsförs med påstådd positiv effekt på ledfunktionen och muskelkramper. De mest omtalade är kosttillskott med det kroppsegna ämnet glukosamin. På senare tid har kombinationspreparat med särskild inriktning mot oss som tränar regelbundet lanserats, baserade på nyponextrakt, magnesium och D-vitamin. Effekterna av dessa kosttillskott verkar variera från individ till individ, men tipset är att har man påtagliga besvär kan det absolut vara värda att testa.

Lämna ett svar