Tre veckor med nya klockan

Nu har man levt med Apple Watch Series 3 (GPS+Cellular) i tre veckor. Vad har man upptäckt är bra, vad är mindre bra, kanske till och med dåligt och vad saknar man?

Klockan är ju snygg, det skall man inte sticka under stol med. Hade ju den första modellen de släppte, men tyvärr så saknade den nästan alla de fördelar, som den senaste modeller innehåller. Men den var ju också snygg.

Tre tog in och lanserade ”eSims-modellen” av klockan, så blev man ju ohyggligt nyfiken. Skulle man äntligen kunna använda klockan som det var tänkt. Träna med den, handla med den, lyssna på musik via den och allt detta utan att ha med telefonen? Vad svaret är på detta, njae! Trots att allt, så har man ju nästan alltid med sig telefonen, man har även med sig plånbok och kreditkort/kontanter. Njae, som jag skrev, visar ju dock att det går. Du kan betala med den, under vissa förutsättningar, att din bank stödjer Apple Pay och där du skall handla tar emot betalningar den vägen! Du kan träna med den, du får en gps-ritad karta, men bara via de appar som Apple stödjer, det blir säkert fler och de är rätt bra de som finns, men att få över det till jogg.se är bökigt som tusan. Musik kan du lyssna på, men bara om du väljer Apple Music. Spotify går inte (än) och det är ju så klart rätt skandalöst. Kan ju bero på att vi där har att göra med två rätt taggiga företag. Så under rätt förutsättningar, så funkar det och det funkar bra, men det är mycket som skall klaffa.

Vad man saknar ytterligare? Ja, ljudbok utan att behöva ta med telefonen hade varit toppen. Att jogg.se-appen Svettig hade fungerat på klockan hade varit omtyckt. Fler banker, bankkort och betalställen också så klart. Spotify, som jag varit inne på, är ju ett måste. Sist men inte minst, så är batteriet lite väl klent, när du kör klockan som telefon, allt i allo. När klockan skall klara sig själv, utan storebror iPhone och om du dessutom är ute på en gps-mätt löprunda, så kan du nästan se batteristapeln gå nedåt. I övrigt, så är klockans batteri riktigt bra. När den låter telefonen sköta det mesta, så klarar den sig på en laddning i nästan tre dygn.

Allt som saknas, ovan, tror man ju kommer inom kort, eller i alla fall inom en snar framtid. Har man väldigt specifika, egensinniga krav kanske det dröjer, om den ens händer. men de stora populära ”missarna” kommer så klart åtgärdas.


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar