Plast i havet ökar…

Men många har fått upp ögonen och vill göra något – och faktiska kan alla ganska lätt göra något åt det!

Runt Sverige är plastproblemet störts utanför bohuslänska kusten. Det beror på att havsströmmarna just där bildar en virvel som samlar ihop kringflytande plast. Ca 80% av plasten hamnar på stränder är från andra länder, resten står vi själva för.

Sverige driver på internationellt bl.a. stöd till fattiga länder, men vi behöver bli plastsmarta även på hemmaplan.

Coop skriver om detta i ”mer Smak” där de också berättar om deras arbete med att minska plastanvändningen genom att de bl.a. infört pant, byte till tetraförpackning på förpackning av eget varumärke dessutom säljer Coop inga kosmetiska produkter som innehåller mikroplaster.

Fundera på vad du själv kan göra…

Lämna ett svar