Naturlig energidryck

När du dricker energidryck är det elektrolyter du behöver tillsätta i kroppen. Och är salter som bär en elektrisk laddning och ser till att många viktiga funktioner i kroppen funkar som de ska.

När du svettas förlorar du salter och mineraler som kan orsaka att du blir uttorkad. Du märker oftast av det genom huvudvärk och en känsla av orkeslöshet.

Vanligt dricksvatten innehåller inte elektrolyter och riktigt varma dagar eller vid intensiv träning förebyggs uttorkning och mineralbrist genom att dricka vätskeersättning utan smakförstärkare, socker, sötningsmedel och färgämnen.

Alltså undvik de kemiska energidrycker och brustabletter som säljs i butik. Kokosvatten är riktigt bra då det innehåller naturligt elektrolyter, men också väldigt dyrt.

Så här kan du enkelt göra din egna naturliga energidryck:

  • 1 liter vatten
  • 1/4 tsk Celtic Sea havssalt (oraffinerat)
  • Smaksätt med pressad citron, grönt te, chiafrön, lime, gurka, limeblad, hallon, ungefär – ja, smak efter behag helt enkelt.

Viktigt – Vanligt bordssalt innehåller inte mineraler och är därför helt meningslöst, och kommer istället att torka ut dig ytterligare!

Se även recept supersalt att använda vid matlagning

Lämna ett svar