Klagomuren Facebook

Facebook har blivit samhällets nya klagomur där var och en utser sig själv till expert eller professor i åsikter. Tryggt framför skärmen tycker man till om saker och ting men som aldrig kommer hanteras eller göras någonting åt. För hoppet om att någon annan ska ta tag i det och göra det åt oss verkar uppstå hela tiden.

Igår tillexempel när det började hackades på en hundägare som saknade plastpåse och snabbt stack hem för att fixa. Vips var det en fönstertittare som upptäckte det lilla felsteget och rapporterade händelsen i en lokal grupp på Facebook. Och direkt nappar grannar och medlemmar med åsikter om att stoppa bajset i brevlådan eller skjuta iväg det på hundägaren med slangbella. Ärligt, vad är det som händer? Inte är det sunt förnuft och inte heller speciellt uppmuntrande och trevlig läsning. Bara idioti.

När jag växte upp med att saker och ting hanterades som “var och ens privatsak”, dock var det ingen som tvekade att tillrättavisa barn och ungdomar när de saboterade eller höll på med galenskap. På den tiden var man riktigt modig och pålitlig.

– man tog ansvar för sitt och såg till att det var ordning och reda inområdet

– man hjälptes åt med hushållssysslor, barnpassning, trädgårdsskötsel mm. Cyklar var olåsta och stod kvar längst huset, helt fredligt och fridfullt. Idag publicerad alla cykelbrott, moppe terrorister och ungdomsgäng som chillar på kvällar och tidig natt på Facebook. I stället för att agera och visa att man bryr sig, fotas och filmas det hej vilt och vips vara med ett litet klick finns de på Facebook.

Nä, far åt fanders alla lipsillar och sluta plottra ner era åsikter så fort det publiceras en liten textrad, oavsett om det triggar igång dig och din hjärna. Allt har flera perspektiv och en kommentar kan lätt bli en sanning som sen visar sig vara osanning. Du har inte rätten att tycka precis vad du vill om allting. Det är både ofint och fräckt. Stå upp för dig själv, behåll dina tankar för dig själv, var en fin medmänniska och visa att du bryr dig genom att agera i verkligheten – inte genom klagomuren Facebook.


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar