Keto tips

I en ketogen diet, används oftast stora mängder kokosolja, som hjälper kroppen att komma i ketos och är bra bränsle för kroppens celler. Några kan ha svårt med stora mängder fett den första tiden, och blir illamående, men det går att hjälpa kroppen att bättre tåla fett. På den mest strikta ketogena dieten utgör fett 90% av energiintaget.

Fisk, kött och ägg är bra proteinkällor. Man brukar rekommendera runt 1g protein/kg kroppsvikt. Här måste man sätta upp ett kostschema under några dagar för att se var man ligger. Vissa grönsaker är också bra att äta, medan alla former för kolhydrat skall undvikas.

För att veta om man när ketos, kan urinstickor eller blodprov användas. Ett fel många gör är att det kommer med små mängder kolhydrat eller att proteinintaget blir för högt, så kroppen omvandlar protein till glukos. Man bör därför kontrollera att proteinintaget inte går över 1g/kg kroppsvikt.


Widget not in any sidebars

Lämna ett svar