Tröskellöpning

Tröskellöpningen handlar om att du ska springa i din bekvämt snabba fart som är den högsta möjliga där kroppen hela tiden klarar av att transportera bort eller förbränna de ”trötthetsämnen” som bildas när man springer.Du ska alltså springa dig trött på dina 10 minuter, men känslan när du är klar med den löpningen ska vara att du kunde sprungit fortare. Genom tröskellöpning förskjuts tröskeln, så man vid en högre fart förbränner trötthetsämnena, och upplevelsen är att uthållighet har förbättrats.

  • Värm upp i cirka 10 minuter (jogg i din lugna fart).
  • Löp 30 minuter i ett ansträngande tempo, men som du ändå behärskar. Exempelvis 10 x 3 minuter med 20–60 sekunders aktiv vila mellan varje set.
  • Andningen ska vara forcerad, men inte så att du får andnöd, och musklerna ska arbeta utan att kännas stumma.

Lämna ett svar