Apple Event 2018

Idag går Apples event, där de presenterar de nya produkterna som de filat på under året. Det är lite som en firmafest, för inbördes beundran, men ett ohyggligt välregisserat spektakel. Sedan att prylarna de presenterar, både är bra, snygga och skapar ett vansinnigt ”vill-ha-begär” gör ju inte saken sämre.

Fram till nu, halvtid i showen kanske, så har de presenterat sin nya klocka, Apple Watch series 4. Den har en större skärm än de nuvarande klockorna, men skall vara något tunnare. En bra grej är att trots att skärmens storlek kommer att förändras, så kan du fortsätta att använda de armband du eventuellt har handlat på dig, till tidigare modeller.

Efter klockan visades tre nya modeller av iPhone. De kommer att heta iPhone Xs, iPhone Xs Max och iPhone Xr. Själva uttalar de, telefonnamnen: ”iPhone Ten X S”
De kommer med A12-chipp och massa kameror, face ID och större skärmar. De tekniska specarna är ju väldigt bra, med rätt tråkigt att lyssna på. Men en väldigt efterlängtad uppgradering är det nya eSims-stödet. Så du kan alltså, förenklat uttryckt, ha en telefon med två simkort, två telefonnummer. Perfekt om man har jobbtelefon och privat lur.

iPhone XS
Super Retina-skärm på 5,8 tum.1 Avancerad Face ID. Det smartaste, mest kraftfulla chippet i en smartphone. Och ett banbrytande system med dubbla kameror. iPhone Xs har allt som du förväntar dig av en iPhone

5,8-tums Super Retina-skärm (oled) med hdr
Står emot vatten och damm enligt IP68 (maxdjup 2 meter upp till 30 minuter)
Dubbel 12 MP-kamera med dubbel OIS och skärmkamera med TrueDepth och 7 MP, porträttläge, porträttljus, skärpedjupsjustering och Smart hdr
Face ID för säker autentisering och Apple Pay3 • A12 Bionic-chip med den nya generationen Neural Engine
Trådlös laddning (fungerar med Qi-laddare4) • iOS 12 med Memoji, Skärmtid, Siri-genvägar och FaceTime-gruppsamtal5

iPhone XS Max
6,5-tums Super Retina-skärm – den största skärmen någonsin på en iPhone. Avancerad Face ID. Det smartaste, mest kraftfulla chippet i en smartphone. Och ett banbrytande system med dubbla kameror. iPhone XS Max har allt som du förväntar dig av en iPhone.

6,5-tums Super Retina-skärm (oled) med hdr
Står emot vatten och damm enligt IP68 (maxdjup 2 meter upp till 30 minuter)
Dubbel 12 MP-kamera med dubbel OIS och skärmkamera med TrueDepth och 7 MP, porträttläge, porträttljus, skärpedjupsjustering och Smart hdr
Face ID för säker autentisering och Apple Pay3
A12 Bionic-chip med den nya generationen Neural Engine • Trådlös laddning (fungerar med Qi-laddare4)
iOS 12 med Memoji, Skärmtid, Siri-genvägar och FaceTime-gruppsamtal5

iPhone XR
iPhone Xʀ har en 6,1-tums Liquid Retina-skärm – den mest avancerade lcd-skärmen på marknaden.1 Avancerad Face ID. Det smartaste, mest kraftfulla chippet någonsin i en smartphone. Och ett banbrytande kamerasystem. I sex nya fantastiska finishar.

6,1-tums Liquid Retina HD-skärm (lcd)
Står emot vatten och damm enligt IP67 (maxdjup 1 meter i upp till 30 minuter)
12 MP-kamera med OIS och skärmkamera med TrueDepth och 7 MP, porträttläge, porträttljus, skärpedjupsjustering och Smart hdr • Face ID för säker autentisering och Apple Pay
A12 Bionic-chip med den nya generationen Neural Engine
Trådlös laddning (fungerar med Qi-laddare)
iOS 12 med Memoji, Skärmtid, Siri-genvägar och FaceTime-gruppsamtal

Watch OS 5 släpps den 17 september
iOS 12 släpps den 17 september.

Sedan har de pratat ovanligt mycket om tekniska detaljer på telefonernas kameror, hastigheter på chippen och så vidare. Alltså mycket teknik, som man kan tycka om eller inte gilla alls. Deras högtalare Homepod nämndes också, och de kommer att få en större mjukvaruuppdatering.

Lämna ett svar