Apple Event nummer två

Jag vet inte om det kanske var så att dagens lanseringar inte hann klart till det årliga september-eventet, men idag hade de, för ovanlighetens skull ytterligare ett höstevent. Bara för att visa upp nya lanseringar.
Oavsett varför det blev så här, och vad man tycker om eventen, så var jag spänd på var det skulle visa upp. Visst, en hel del rykten har florerat och de mesta visade väl sig stämma, men man hamnar ändå i lite ”dagen-innan-julafton-mode”.

Det första de valde att visa upp var deras nya Macbook Air. Som så klart, var snabbare, tunnare, snyggare än allt annat, som tidigare släppts – av alla bolag. Fast det håller jag ju med om!

Nummer två som lanserades var deras nya, uppdaterade Mac Mini. Denna minidator, som fungerar som stationär dator, som mediaspelare till en TV eller som arbetsstation på jobbet, har inte uppdaterats på många år, men idag kom det ny ”upphottad” version. Grymt välutrustad, men kanske inte så praktisk och flexibel?

Sist, men inte minst, så visade de upp sin nya iPad Pro. Nu med större skärmyta (mindre sorgkanter) och faceID, men i ett mindre fysiskt format. Eller, i alla fall, samma fysiska storlek men med större skärmyta. Då de har vidgat skärmen, så har ju även hemknappen försvunnit, så ja, det är som en iPhone XR men utan telefon-delen. Och lite större. Dessutom så har de uppdaterat tillbehören som man vill ha till, pennan (Apple Pencil) och deras smidiga kombinerade skydd/tangentbord.

Allt skulle kunna börja beställas idag, med leverans om någon vecka. Vet inte om detta gäller Sverige också?

Just det, idag (kanske runt 19:00, som de brukar) släpps iOS 12.1 till alla iOS-enheter, som inte är beta-uppdaterade?

Lämna ett svar