Bra eller dåligt att jobba hemifrån?

Coronakarantänen som tvingar många av oss att jobba hemifrån 40 timmar i veckan börjar verkligen kännas nu!

Och när det blir längre perioder, som den vi befinner oss i nu, så är det lätt att självdisciplinen börjar svikta. Alla dagar flyter ihop och du blir en trött hemmasittare.

Nedan kommer några bra tips som gör stor skillnad, som jag hittade på Go Active.

Behåll din morgonrutin
Att ta en dusch, klä på sig och borsta tänderna kan kännas onödigt, men det är viktigare än vad man tror. Följ dina vanliga rutiner. Att såsa runt i pyjamas och badrock är de största hoten mot produktivitet. För att inte tala om professionella videokonferenser.

Jobba under kontorstider
Bara för att du kan, fördela inte ut jobbet över hela dygnet lite här och där. Jobba under arbetstid och var ledig sen. Det förbättrar din mentala hälsa med 100%. Ta en ordentlig lunchpaus och stäng datorn när du vanligtvis slutar. Ta hand om dig. Då håller du långsiktigt.

Byt position om du har möjlighet
Sitt vid ditt undanplockade köksbord på förmiddagen, byt till soffan på eftermiddagen om det passar arbetsuppgifterna. Kanske kan du rent av stå med datorn på en byrå eller liknande. Hitta variation så att du inte blir så stel i kroppen och och blir ett rehabfall.

Skjut upp hushållsarbetet
Att tvätta, tömma diskmaskinen och dammsuga är inget du ska ägna dig åt under dina arbetstimmar. Punkt. Försök ignorera röran och gör en räd innan du går och lägger dig på kvällen istället.

Socialisera digitalt
Håll kontakten med kollegor och ta del av roliga memes så att du känner dig som en del av något större och inte en öde ö.

Ta en promenad
Gör någon form av träning på lunchen eller se i alla fall till att du kommer ut ur huset eller lägenheten. Ta en halvtimmes promenad och köp take-away på vägen om du har möjlighet, för att stötta ditt lokala café eller restaurang.

 

Lämna ett svar