Sverige Sverige älskade land

Grattis Sverige ??

Landet där lagom är bäst. Där jantelagen lärt oss att vi inte skall tro att vi är något. Där alla har yttrandefrihet och vi kan säga precis vad vi tycker och tänker om allting. Där demokrati är en självklarhet.

Detta fina samhälle där folkhemmet föddes. Där det är en självklarhet att samhället stöttar och tar hand om alla. Där de flesta bor helt ensamma och trivs med att vara för sig själva. Där man ”sköter sig själv och låter andra vara”. Där man pratar väder och vind om det inte finns något annat att prata om.

Där alla är neutrala. Där människor helst inte vill stöta sig med varandra. Där det vilar en passivt aggressivitet och där folk blir lättirriterade, muttrar och fräser för sig själv, men inleder aldrig ett bråk. Där folk står en bit ifrån och iakttar och tittar på. Där folk drar sig undan. Helt neutralt.

Där vi ogillar närkontakt! Så sätt dig för guds skull inte bredvid någon på bussen när det finns ett ledigt säte bakom. Där ”rätt ska vara rätt” och där lagom är bäst. Där vi fullkomligt avskyr orättvisor. Där vi delar på hushållssysslor. Där det är ordning och reda och pengar på fredag.
Där vi alltid har fullt bestyr. Där vi äskar att stå i kö, men om någon ”tränger” sig före så muttrar hela kön för sig själv och blänger!

Är det inte fantastiskt att vi har en dag där vi firar dessa underbara störtsköna svenskar som älskar att fira, umgås med hattar och serpentiner, med snaps och sill, allt från midsommar och nyår till kanelbullen och fettisdagen… Grattis Sverige på din dag! Skål ta mig fan?

Lämna ett svar