Din livsstil – du lär vad du äter

Varje dag kommer tips med rubriken ”Din livsstil-” och som förhoppningsvis hjälper dig förändra din medvetenhet kring din kropp och hälsa. Kanske du hittar din nya livsstil och kosten som får dig att må bra?

Får du tillräckligt med energi och näring för att du ska må bra, orka med att arbeta, röra på dig och umgås med familjen?

Det är inte ovanligt att man “slarvar med maten”. Tidspress, stress, ont om pengar och fokus på annat är vanliga orsaker till detta.

Din kropp behöver en blandning av olika näringsämnen varje dag för att fungera och må bra!

Att äta nyttigt är en fråga om balans. Det är vad du äter, hur mycket samt hur ofta du äter som påverkar din hälsa på kort och lång sikt. Energi och näring får du från kolhydrater, fett och protein, vitaminer och mineraler. Därutöver behöver du vatten och magen behöver fibrer för att må bra.

Nu kör vi!

Lämna ett svar