Din livsstil – kan ge inflammatorisk reaktion

En del kritiker säger att det inte finns någonting som heter antiinflammatorisk kost, att det bara är att undvika “skräpmat”! Det är förstås en bra början, men för dem som har IBS-mage vet att det räcker inte riktigt hela vägen. Vad som är orsak till inflammation och skapar problem är individuellt och det är därför inte helt ovanligt att även “nyttiga” saker kan ge problem.

Det kan vara en hel del olika faktorer bakom som hälsa och sjukdom än bara kost. Hela livsstilen är viktig och det finns många saker som väger precis lika tungt som maten vi stoppar i oss. Det räcker inte att “äta jättenyttigt”, man kan bli sjuk ändå och vad gör man då? Och hur kan man hitta den felande länken?

Äter du ofta pizza, kebab, hamburgare och annan mat med mycket transfetter och socker? En fet och kaloririk kost kan sätta ditt immunförsvar ur spel. Kroppen reagerar nämligen likadant som vid bakteriella infektioner. I värsta fall återhämtar den sig inte.

I en undersökningen fick ett antal laboratoriemöss gå på en så kallad ”västerländsk diet” i en månad, bestående av fett, socker och väldigt lite fibrer. Mössen utvecklade utifrån det en stark inflammatorisk reaktion i hela kroppen.

Lämna ett svar