Livsstil- håll kroppen basisk

Att hålla din kropp basisk gör du genom att äta ren mat som bladgrönt, bra fetter som är kallpressade och oförstörda, proteiner från växtriket eller från ekologisk köttproduktion, mindre sockerrik kost, D-vitamin som motverkar både depression och ger ett bra immunförsvar, samt gott om näring som gör att kroppen kan återhämta sig.

Lika viktigt att vila och sova ordentligt eftersom utbrända binjurar inte klarar av att bekämpa inflammation på ett bra sätt.

Tillför hög kvalité och näringsriktig mat är nödvändigt för läkningen. Maten bör vara ekologisk, ren (utan tillsatser) och oprocessad. Riktig mat som inte behöver en innehållsförteckning och där du ser vad du köper.

Lider du av kroniska sjukdomar är det troligt att du också har någon näringsbrist och då är lever (eller annan inälvsmat) bästa medicinen. Bra fetter och fermenterade grönsaker för att få i dig probiotika (levande fördelaktiga bakterier) samt fibrer. Andra fermenterade produkter som kefir & yoghurt, kombucha & kvass är också att rekommendera.

Grönsaker & rotfrukter med lite stärkelse svälter ut en dysfunktionell tarmflora, håller blodsockret stabilt samt underlättar näringsupptaget.

Hemmalagad buljong på leder, ben eller kött innehåller de komponenter som hjälper till att läka slemhinnan i tarmarna. Kvalitén på köttet är viktig dvs ekologiskt och där djuren betar gräs. Juicer på grönsaker och i smoothies är suveränt och ger lättupptaglig näring.

Lämna ett svar