Livsstil – rena

Du kan i början av en kostomläggning uppleva en försämring innan det vänder och blir bättre. Detta är helt normalt men såklart påfrestande.

Tänk också att du under hela livet lagrat på rester och toxiner av olika slag i din kropp. Därför behöver du kanske grovrengöra kroppen med jämna mellanrum. Hur du levt ditt liv samt ärftliga faktorer spelar en stor roll för hur du håller din kropp fri från gifter av olika slag.

Miljögifter utsätts du för mer eller mindre hela tiden, beroende på vilken närmiljö du lever i och vilken föda du äter. De mikrobiska toxinerna däremot bildas inne i kroppen och ökar när obalansen i kroppen ökar. Det beror till stor del av den föda du äter, hur du smälter maten och omvandlar den till näringsämnen. Problemen blir dessutom större ju mer av dessa toxiner som blir kvar i kroppen och inte förs ut.

Toxinerna försämrar totalhälsan och påverkar kroppens vävnader negativt. Tillsist kan olika symtom visa sig som på sikt i värsta kan leda till mer kroniska sjukdomstillstånd i kroppen.

Rensa kroppen på toxiner vid övergång:

  • Drick ca 2 liter/äppelcidervinäger/pressad citron om dagen.
  • Gör ditt egna detox-bad med ett par deciliter Epsomsalt i badet. Det har en ”renande” effekt på kroppen och hjälper även till att lindra muskelspänningar och värk. Borsta och skrubba. Bada gärna på kvällen i minst 20 minuter.
  • Glöm inte att vila, ta lugna promenader, säga nej till saker du inte måste göra, få frisk luft och ta hand om dig. Börja reflektera över annat som påverkar din kropp negativt som negativa tankar, känslor, beteenden, personer, relationer osv. Allt påverkar – inte bara det vi stoppar i oss.
Gör ditt eget Badsalt genom att blanda 2dl Epsomsalt med ca 15 droppar eterisk olja som exempelvis lavendel

Lämna ett svar