Livsstil – kolhydrater

Tidigare har jag skrivit om att Kolhydrater = Socker här kommer jag fokusera på din kolhydrats-depå.

Tänk att din kropp har två depåer. En för kolhydrater och en för fett. Med riklig kolhydratskost använder kroppen kolhydrats-depån för energi. Om du tränar mycket kommer denna energi omvandlas till muskelglykogen.

Först när kolhydratsdepån är tömd går kroppen över till att förbränna det fett som kroppen lagrat. Ju mer stillasittande desto mer fett sparar du också undan, eftersom motsatsen för en väldigt passiv person lagrar kroppen in energin i fettväven, alltså din fettdepå.

För att få kroppen att välja förbränning och energi på fett som förstaval så fungerar LCHF-dieten väldigt bra.

Tänk på att rådfråga din läkare om du har någon underliggande sjukdom samt att dieten kanske inte heller passar alla.

Lämna ett svar