LCHF – frukost?

Frukosten skall helst inte ätas direkt på morgonen. Kortisol-nivåerna är som lägst precis före morgonen, och som högst vid uppvaknandet. Kortisol är ett steroidhormon bestående av kolesterol som produceras i binjurarna. Det är ett viktigt hormon i ämnesomsättningen, dock ökar ofta produktionen i samband med stress.

Förutom att reglera ämnesomsättning, blodsockernivå och immunförsvar är kortisol också viktigt för att förstärka kroppens sinnen i stressade situationer. Det finns en koppling mellan kortisolvärdena och minnesbildning.

Du har säkert upplevt att trots att de äter frukost så är du snabbt hungriga igen. Detta beror på att när kortisolet är högt så är även blodsockret högre och därmed insulin.

Prova att förlänga nattfastan. Detta kan vara bra för både vikt och aptitreglering. Hur länge du förlänger nattfastan är individuellt men för många är det bra att äta första målet vid 10. Själv kör jag periodisk fasta

Lämna ett svar