LCHF – kramp i benen

Bilder från viralking.se och stegforhalsan.se

Titt som tätt får jag kramp i vaden och det händer alltid på natten när jag sover. Går relativ snabbt över men är otroligt smärtsamt och ett icke önskat tillstånd att vakna på.

Det är biverkningar av att mycket mineraler, i synnerhet magnesium, försvinner ur kroppen när urinmängden ökar.

Tips:

  • Drick mycket vatten och se till att få i dig tillräckligt med salt eller vätskeersättning för att få tillbaka en bra saltbalans i kroppen. Det kan minska förlusten av magnesium och hjälpa till att förebygga kramper i benen.
  • Magnesiumtillskott hjälper mot nattliga kramper.
  • Om ovan råd inte hjälper, då tipsar läkare om att överväga att öka kolhydratintaget något. En skål med salta popcorn funkar bra. Det har hjälpt oss. Tänk bara på att ju mer kolhydrater du äter, desto mindre blir effekterna av din kost.

Lämna ett svar