Biohacking

Lånad bild från boken Biohack : ät rätt för just din kropp av Fredrik Paulún

Biohack: BIO kommer från det grekiska ordet för liv och HACK från ett engelskt uttryck för att ta en genväg för att lösa ett problem.

Biohacking innebär att förändra och förbättra sin inre biologi med hjälp av olika “hacks”, dvs knep som innefattar allt från tankemönster till kost, tillskott, rutiner, speciella träningsformer eller protokoll.

Den gemensamma nämnaren för biohackers är en nyfikenhet på var gränsen för den mänskliga potentialen ligger. Om jag betraktar min kropp som en programmerbar, biologisk dator så blir det direkt jättespännande att utforska gränserna för min mänskliga potential.

Sedan 2015 har vi gått från att slutat äta socker och spannmål till att äta naturligt feta livsmedel, feta mejerier och massor av grönsaker och framförallt KÖTT!

LCHF är för många en bantningsdiet men för mig och min man har det blivit en helt ny livsstil, vilket revolutionerade vår hälsa radikalt. Vi blev av med ständiga förkylningar, trötthet, koncentrationsproblem, stress, inflammatoriska tarmsjukdom, minimerade allergier och herpesmunsår och urinvägsinfektioner som förföljt mig genom livet lyser numera med sin frånvaro. Något jag hade många gånger per år tidigare.

Dessutom förändrades våra kroppar från överviktiga till normal. Prestandan ökade också på alla plan både kondition, uthållighet och styrka.

Nästa nivå i biohacking är att öka metabola fördelarna genom att äta karnivorisk (köttbaserad) kost som bara innehåller animaliska produkter som kött, fisk, ägg, fullfeta mejerier och animaliska fetter. En del äter enbart kött, salt och vatten. Men du kan äta en hel del grönkål, broccoli, blomkål, brysselkål, zucchini och andra grönsaker, utan att överskrida 20 gram kolhydrater per dag, om du vill lägga till.

Rött kött, inälvor och blod är det mest näringsrika som finns och urfolken har alltid sparat blodet och inälvorna till barn, gravida och ammande kvinnor för att de ska få maximalt med näring. Moderna människor skyr detta som pesten och väljer hellre ultraprocessade industrifabrikat.

? skall vi prova?

Lämna ett svar