LCHF – vad skall jag ha koll på?

Ja, vad ska jad ha koll på så att jag får i mig rätt proportioner av fett, protein och kolhydrater?

Från traningslara.se

2000 Kcal och 5E% kolhydrater ger ca 25 g kolhydrater. Det innebär att du kan äta 5-800 g ovanjordsgrönsaker per dag. Du behöver alltså inte hålla igen på grönsaker om det inte är kolhydrater i annat du äter, som t.ex. nötter, mandel och brödsubstitut (som endast bör ätas vid enstaka tillfällen).

400 Kcal och 20 E% protein är ca 100 gram protein. Kött och fisk ligger runt 20 gram protein per 100 gram. Du får då äta ca 500 gram kött eller fisk för att komma upp i det, dock finns det protein även i ost, nötter mm.

1500 Kcal och 75 E% fett blir ungefär 165 gram fett. Det kan man få i sig om man tar kokosolja i kaffet (20-40 gram eller mer per dag), ca 50 gram smör per mål mat och bearnaisesås, så uppnår du rekommenderat fettintag.

Läs gärna mer från tidigare inlägg:

vad är 20g kolhydrater

var går kolhydratsgränsen för LCHF

1, 2, 3 – KETOGEN & HÖGFETTKOST

Lämna ett svar