LCHF – Gurkmeja

Om det finns ETT ENDA tillskott att överväga… är Gurkmeja, eller rättare sagt kurkumin, som finns i gurkmeja och har visat sig vara bra vid ledbesvär och som även kan motverka inflammation. Den fungerar dessutom som en kraftig antioxidant så den är bra för immunförsvaret också.

Majoriteten av alla forskningsstudier på gurkmeja har gjorts på djur, men det finns också en del studier gjorts på människor. Flera av studierna har visat att ett dagligt intag av gurkmeja kan sänka det skadliga kolesterolet, samt bidra till att förhindra åderförkalkning.

Kurkumin ger även roten den underbara gula färgen.

Här är bara några av fördelarna som det erbjuder vid konsumering:
✔️förbättrar immunförsvarets funktion
✔️stärker skelett & muskler
✔️förbättrar nervsystemets funktion (vilket inkluderar hjärnans funktion)
✔️skyddar och stärker levern
✔️ger bättre matsmältning och motverkar ansamling av fett
✔️förbättrar hudens hälsa
✔️förbättrar blodcirkulationen och hjärtfunktionen

Lämna ett svar