LCHF – Sockerfritt

Om din kropp är van att gå på sockerdrift, dvs blodsocker, så är den dålig på att bränna fett. Blodsockret bildas av alla kolhydrater.

Då är du också extremt känslig för om du inte tillför kolhydrater konstant. Så fort kroppen inte får blodsocker via kolhydrater i kosten så kommer proteinet i din kropp att göras om till blodsocker.

Vid mycket hög intensitet är sockeromsättningen i musklerna så snabb att syret inte räcker till och då bildas mjölksyra. Det för att dina muskler och andra proteiner bryts ner. Proteiner har du även i benstommen, i ditt hjärta mm. Du bryter helt enkelt ner kroppen.

Om kroppen tillförs extra mycket socker ökar först förbränningen av detta på bekostnad av fettförbrännningen. Det betyder i sin tur att det fett som inte förbränns då kan lagras i till exempel fettväven, vilket gör att vi går upp i vikt. Till viss del kan även socker omvandlas till fett som lagras i kroppens depåer.

Och visste du att det går åt en massa B-vitaminer och bl.a. magnesium för att bryta ner socker. Räknar 56 magnesium-molekyler för att bryta ner 1 socker-molekyl.

Om du är sugen på choklad så kan det vara en indikation på magnesium-brist. Och om du har brist på magnesium medför det ofta benkramper, ryckningar, muskelsmärtor, stickningar…

Lämna ett svar