Granatäpple

Denna fantastiska vackra frukt är en källa till kraftfulla antioxidanter och har visats vara verksam mot exempelvis åderförkalkning, cancer, bakterier och inflammationer.

Min bonusmamma säger att granatäpple förbättrar syresättningen och motverkar hjärt och kärlsjukdomar. Tänkte att det här måste jag bara googla.

Så vad säger forskningen? Tydligt pekar den på att granatäpplen kan förebygga hjärt- och kärlsjukdomar, motverka högt blodtryck och minska lagring av plack i blodkärlen.

En studie jag hittade visade att granatäpple även lindrar bensmärtor på grund av förträngningar i benartärerna. Det låter ju galet bra. Varför har jag aldrig hört detta förut. Har haft smärtor och kryp i benen i hela mitt liv. Tänk om jag äntligen hittar ett sätt att minska smärtan på.

Granatäpple skall också ha starkt tillväxthämmande och dödande effekt på bakterier. Det har också effekt mot herpesmunsårsvirus. Det här är ju grymt. Vem får inte munsår ett par gånger om året?

Läser också att regelbundet intag av granatäpple sänker det dåliga LDL-kolesterolet. Kan det bli bättre? Granatäpple skall tydligen också reducera symptom vid klimakteriet. Jag som är mitt upp i klimakteriet där min kropp är i obalans med förhöjt kolesterol pga. Hormonrubbningar och minskade nivåer av östrogen.

Dessutom är frukten även en grym källa till fibrer, vitamin A, B1, B2, B3 och B6, E, beta-karoten, folat, fosfor, kalium, kalcium, järn, magnesium, natrium, zink, omega-6.

För dig som är nyfiken på att läsa mer forskning om granatäpple här några av alla studier som finns.

Lämna ett svar