Kålsallad med avokado, ägg och senapsmajo

Fräsch sallad som passar bra när du är sugen på en lätt men mättande lunch med mycket grönt i. 

  • 1 dl majonnäs
  • 1 matsked grovkornig senap
  • 4 ägg
  • 250 g broccoli
  • 100 g grönkål
  • 30 g salladslökar
  • 2 matskedar olivolja
  • ½ solovitlök eller några vitlöksklyftor
  • 2 avokados
  • salt och peppar, efter smak
  • 1 krm chiliflakes (valfritt)

Blanda majonnäs och senap i en skål. Ställ åt sidan. 

Koka äggen som du vill ha dem. Mjuka, hårda eller medium. Skölj i iskallt vatten direkt, så blir det lättare att skala.Dela sedan äggen i klyftor eller halvor. 

Dela och skiva avokadon. 

Skiva vitlöken tunt. Hetta upp oljan och bryn vitlöksskivorna försiktigt. Lyft från pannan men låt oljan ligga kvar.

Hacka broccoli och grönkål grovt. Stek i samma panna några minuter, tills grönsakerna fått lite färg men fortfarande har fint tuggmotstånd.

Salta och peppra och lägg upp på två tallrikar med avokado, ägg och en rejäl klick senapsmajonnäs. Toppa med vitlökschipsen och eventuellt lite chili.

Lämna ett svar