Formbröd LCHF

Ingredienser

  • 5 ägg
  • 75 g smör
  • 3 dl fet yoghurt
  • 1 dl mjölk
  • 3 dl mandelmjöl
  • 3 dl pofiber
  • 3 msk fiberhusk
  • 4 tsk bakpulver
  • 1,5 tsk salt
  • Valfritt 1 tsk vörtkrydda eller brödkrydda

Instruktioner

  1. Sätt ugnen på 175 grader.
  2. Blanda de torra ingredienserna. Vispa äggen pösiga (det tar en stund). Smält smöret. Vispa ner smör, yoghurt och mjölk i äggen och rör till sist ner de blandade torra ingredienserna. Låt degen svälla i 15 minuter.
  3. Smörj en form (ca 1-1,5 l) och klä med bakpapper, klicka ut degen. Pensla med ägg eller mjölk och strö vallmofrön över. Grädda i nedre delen av ugnen i ca 60 minuter. (innertemp 90 grader). Känn efter med sticka att den är klar. Låt gärna brödet stå kvar på eftervärme en kvart.
  4. Låt svalna ordentligt innanbrödet skärs upp!

Lämna ett svar